Switerland
4 november 2020

Online reisgids over Zwitserland

Door wmc-admin-wp

Ongerepte natuur, steden en kleine dorpjes vol cultuur maken van Zwitserland een ideale vakantiebestemming. Zonnige steden met een mediterraan klimaat ontmoeten hoge en besneeuwde bergtoppen, groene en weelderige bossen vormen het decor van internationale financiële centra: dit is Zwitserland. Er zijn maar weinig andere landen in de wereld die in zo’n klein territorium zoveel kenmerken kunnen combineren. Zwitserland is zelfs de thuisbasis van internationaal bekende locaties, zoals St. Moritz en Davos, waar veel beroemdheden en personages uit de koninklijke familie op vakantie gaan, en tegelijkertijd kleine steden met een intieme en vertrouwde sfeer. Deze bestemming kan aan de behoeften van verschillende bezoekers voldoen dankzij de uitstekende skifaciliteiten, de routes voor wandelen en mountainbiken, maar ook de talrijke resorts die boetieks bieden om te winkelen en kuuroorden met geneeskrachtige minerale bronnen.

Zwitserland is een plaats die zich leent om in elk seizoen van het jaar de ideale bestemming te zijn. Zwitserland wordt altijd gezien als een winterbestemming: veel Zwitserse steden hebben de aanwezigheid van enkele van de beste skifaciliteiten ter wereld, ondergedompeld in buitengewone natuurlijke omgevingen.

Voor degenen die niet van skiën houden is er de mogelijkheid om andere wintersporten uit te proberen zoals: schaatsen, curling of rodelen. Tijdens de kerstperiode veranderen veel plaatsen dan ook: kerstmarkten en andere evenementen worden georganiseerd in elegant ingerichte steden. In de zomer profileert dit land zich als een van de perfecte bestemmingen voor liefhebbers van buitensport.

Er zijn veel routes voor fiets- of wandeltochten die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Maar zelfs in de zomer leent Zwitserland zich tot de ideale bestemming voor skiërs, dankzij de aanwezigheid van gletsjers en liften die 365 dagen per jaar geopend zijn.

Voor watersportliefhebbers bieden de talrijke meren in dit land de mogelijkheid om activiteiten te beoefenen zoals zeilen, windsurfen en vele anderen. Houd ook rekening met de “middenseizoenen”, de lente en herfst kunnen ideale tijden zijn om Zwitserland te verkennen dankzij het milde klimaat en de prachtige landschappen die de natuur te bieden heeft in deze tijden van het jaar.