Praktische informatie voor vertrek naar Zwitserland
4 november 2020

Praktische informatie voor vertrek naar Zwitserland

Door wmc-admin-wp

Ideaal voor wintersportliefhebbers, met duizenden kilometers ski- en snowboardpistes, maar ook voor liefhebbers van kunst en adembenemende uitzichten, Zwitserland ligt in het hart van Europa tussen Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. het is Italië.

Zwitserland, een bron van inspiratie voor dichters en schilders, heeft enkele van de meest spectaculaire watervallen van Europa, sprankelende meren, levendige steden en een prachtig berglandschap dat ontdekt kan worden via de romantische tandradbaan. De Matterhorn is het trotse symbool van Zwitserland en het dorp Zermatt is het startpunt voor onvergetelijke tochten.

Als je niet zonder de Italiaanse stijl kunt, dan is Canton Ticino iets voor jou, en als je op zoek bent naar een verrassende locatie voor je zomervakantie, kies dan voor Interlaken waar je plezier kunt hebben met raften en deltavliegen. Kilometerslange wandel- en mountainbikeroutes doorkruisen het land. Behalve dat het rijk is aan sensationele natuurgebieden, biedt Zwitserland steden met betoverende architectuur: Zürich is het winkelmekka, terwijl het historische centrum van de hoofdstad Bern een echt juweel is dat wordt beschermd door Unesco. Genève is omgeven door Alpentoppen en wordt de vredeshoofdstad genoemd omdat het het Europese hoofdkwartier van de Verenigde Naties en het hoofdkwartier van het Rode Kruis herbergt, terwijl Basel bekend staat als een stad van kunst en cultuur en vanwege het combineren van zijn historische architectuur met hedendaagse architectuur.

St. Moritz weet de reiziger een elegante sfeer, de traditionele authenticiteit van een bergdorp en ongerepte natuur te geven. Ten slotte vinden er het hele jaar door tal van festivals plaats in Zwitserland. Tot de bekendste behoren het klassieke muziekfestival van Luzern en het internationale filmfestival van Locarno.