Wat is er te zien in zwitserland
4 november 2020

Wat te zien in Zwitserland?

Door wmc-admin-wp

Sport, kunst, natuur, architectuur, geschiedenis en ontspanning: Zwitserland kan zijn bezoekers dit alles bieden. Het land is over de hele wereld beroemd om zijn skigebieden en natuurlijke landschappen, maar niet te vergeten het historische en architecturale erfgoed en zijn internationaal bekende evenementen, zoals: de internationale tentoonstelling voor fijne uurwerken in Genève, het Montreux Jazz Festival en het Moon & Stars muziekfestival in Locarno.

In vergelijking met andere Europese landen een klein land, maar met enerzijds dorpen en pittoreske stadjes en anderzijds belangrijke financiële centra. Zwitserland is ook, en is nog steeds, een inspiratiebestemming geweest voor talloze artiesten en persoonlijkheden van muziek en amusement die door de jaren heen vaak hun toevlucht hebben gezocht in enkele van zijn steden, zoals: Montreux, Genève, St.Moritz, Ascona.

Kanton Ticino

Kanton Ticino is een gebied in Zwitserland dat verschillende contexten kan bieden: van steden met UNESCO-erfgoed, zoals Bellinzona tot met sneeuw bedekte bergtoppen waar u kunt skiën. Het kanton herbergt ook verschillende locaties, zoals Ascona en Locarno, met pittoreske historische centra die echt de moeite waard zijn om te voet te ontdekken. Niet alleen dat, er worden hier ook belangrijke muziek- en filmevenementen gevierd, zoals het Locarno Film Festival en het Ascona Jazz Music Festival.

Het Mendrisiotto-gebied daarentegen staat bekend als het ″ Toscane van Zwitserland ″ dankzij de aanwezigheid van karakteristieke stenen huizen en de uitgestrekte heuvels met wijngaarden. Het kanton beschikt ook over de aanwezigheid van twee belangrijke meren: het meer van Lugano en het Lago Maggiore, die de ideale omgeving bieden om te ontspannen, aangename wandelingen te maken of watersporten te beoefenen.